perjantai 2. lokakuuta 2009

kotitreenit ja "pui-pui-pui"

koska keppejä ei varmaan opi ikinä, ellei harjoittele myös kotona, päätin tänään pitää pienimuotoiset treenit crinolle pihalla. meillä on kahden viikon tauko agilityssä, joten oli jotenkin luontevaa treenata juurikin perjantaina, kun normaalisti oltais oltu klo 15-16 treeneissä.

siispä:
-kolme suksisauvaa pyöräkellarista
-ulos ja talon päätyyn (kerrostalossa siis asutaan. en kehdannut mennä tonne etu/takapihalle, kun kaikki ikkunat on niihin suuntiin. eli talon päädyssä oli hyvää tilaa.)
-kepit kujaksi. en laittanut niitä ihan suoralle viivalle vaan helpommin. ja lisäksi vielä vinoon, jotta crino voi vaan juosta läpi
-palkkioksi tennispallo ja kinkkusiivuja

istutin crinon noin metrin tai kahden päähän kujan alusta ja sitten mentiin. ensin palloa heittämällä kujaa pitkin ja sitten kädellä ohjaten ja pallo eteen vasta kun näyttää siltä että oikein menee.

ja käskysanana siis oli ensin kepi-kepi-kepi, mutta se kuulostaa liian samalta kuin A-esteen kiipee-kiipee-kiipee joten vaihdoin sen pujottelusanaan: pui-pui-pui :D

kokeilin välillä toiselta puolelta ja eri suunnista. noin 95 prosenttisesti koira teki niinkuin pitikin, mutta ei se ehkä ihan vielä tajunnut mitä tarvii tehdä. tai sit tajus. en tiedä. jatketaan kyllä ensi kerrallakin tolleen helposti, jotta oppii ainakin sen sisääntulon oikealta puolelta.

meillä oli ainakin hauskaa! tosin ite oisin jaksanut pidempäänkin, mutta crino vähän kyllästyi jossain vaiheessa. pitänee ensi kerralla pitää lyhyempi koulutustuokio. ainakin jos tehdään vaan tota samaa.

Ei kommentteja: