perjantai 25. syyskuuta 2009

toka tunti agilityä

nyt harjoteltiin hyppyjä, useampaa peräkkäin sekä tutustuttiin keppeihin. hypyt meni tosi helposti. tosin hypähdän kuulema itsekin esteen kohdalla :D kuka on hieman tohkeissaan.. ja kun samalla innostaa koiraa ja tsemppaa niin tottakai hyppää. no ei hätää, ehkä ensi kerralla hillitsen itseni ja en näytä niin paljoa kuinka innoissaan oon..

kepit meni ihan ok. namilla nenästä vetäen mentiin läpi. kouluttaja sanoi, että meidän kannattaa vinokepeillä aloittaa, koska koira on kulmikas ja helposti omaksuu hypähtelevän tavan suorittaa kepit. eli jos aloittaisi vinoilla, niin se voisi oppia nopeamman tavan mennä ne. voi ku päästäis vaan harjoittelemaan jonnekin. vähän vaikea löytää niin montaa harjan vartta, jota lyödä tonne takapihalle pystyyn. ja saada ne vielä vinoon.

kouluttaja myös sanoi, että kun muut suorittaa niin kentän takaosassa saa rauhassa harjoitella jo opittuja esteitä. se on tosi kiva kuulla, koska muuten menee aivan odotteluksi koko tunti. vaikka meitä on vain kuusi koirakkoa, niin suurin osa tunnista on sitä odottelua. aika monet koirat on toko-pohjalla ja hakeutuu todella voimakkaasti ohjaajan vasemmalle puolelle. menee melko kauan ennen kuin ohjaaja saa sen menemään esteen olemalla oikealla puolella. onneksi me ei osata toko-kuvioita niin hyvin!

ryhmässä on kaksi tai kolme koirakkoa, jotka on toistaiseksi mennyt esteet läpi muitta mutkitta. tiedän kyllä että ainakin meidän kohdalla suorittaminen hidastuu, kun tullaan "pelottavimpiin" esteisiin kuten keinu tai puomi.

nyt tulee kahden viikon tauko harjoitteluun, mutta lupasin itselleni, että mennään viimeistään perjantaina taas jonnekin treenaamaan. vaikka sitten takapihalle niiden harjanvarsien kera. kepeissä kuulema kestää noin puolisen vuotta oppia, jos kotonakin harjoittelee. löysin muuten kivoja ohjeita kotiharjoitteluunkin: ossin ohjeita

tässä vielä kuva vinokepeistä (kuva timo uola). tämä ei ole meidän treeneistä, mutta laitoimpa tämän kuvan koska meidänkin ryhmässä on yksi tanskandoggi.

4 kommenttia:

Alma kirjoitti...

No eikä mitään suorittaminen hidastu, jos et ite jännitä niitä esteitä =) yritä saada videoo teiän treeneistä, kiinnostais kovasti nähdä.

Unknown kirjoitti...

totta. ei pitäis jännittää. crino vaan on aina pelännyt outoja asioita, johon pitää tassut laittaa. hinkattiin yhtä A-estettä joskus puolisen tuntia, ku ei tahtonut tsemppaus mennä läpi koirun päähän. mutta koska siitäkin selvittiin, niin kyllä me noista muistakin! ja se oli vaan puoli tuntia ja kasa broileripullia.

Unknown kirjoitti...

en mie sulle uskaltais näyttää videota ku sit sie vaan naurasit meille :D
no ei kai. pitää kattoo, jos erno pääsis kuvaileen joskus.

Alma kirjoitti...

No höpö höpö mitään nauraisin, mähän koulutan alottelevia ja vähän edistyneempiä ;)
Sitä paitsi videoista oppii (vaikka ekoja kertoja kun näkee ittensä ohjaamassa tekis mieli työntää pää maan alle..)

Nikihän ei alkeiskurssilla suostunu tekemään paljon mitään, A este on nykyään kyllä lemppari mutta sillon ku alotettiin ni nostin sen alastulo-osuudelle. Se istu paikallaan kuin kivitatti eikä suostunu koskemaankaan lihapullaan vaikka pidin sitä melkeen suussa asti :D Mähän hypin aidatkin sen kanssa aluks..