perjantai 16. lokakuuta 2009

3. treenit navetalla

crino on loistava!

uutena harjoiteltiin tänään putkea. aloitettiin lyhyestä suorasta putkesta ja crino sujahti läpi heti, kun olin näyttänyt suunnan (ja sanoin vielä "putki"). ehkä jatkossa voidaan kokeilla mutkaisella putkella tai pidemmällä. nyt ainakin meni aivan loistavasti. koira suorittaa innoissaan ja oikein. kokeiltiin myös sarjoja tyyliin putki-hyppy-hyppy.

uutena harjoiteltiin myös hyppysarjoja erillaisilla väleillä. eli ensin kaksi hyppyä tasaisin välimatkoin toisistaan ja sitten kaksi lähekkäin. crino ei heti ymmärtänyt, että pitää hiljentää vauhtia ja sovittaa askeleet tarkemmin, mutta tokalla kerralla tajusi. yksi kokeilu oli myös esteiden kanssa, joista osa oli matalampanan ja osa korkeampana. matalat se olisi halunnut juosta vaan läpi (ja siis pudotti helposti) ja korkeampaan sen täytyikin keskittyä enemmän, jotta sai ponnistettua tarpeeksi. mutta hauskaa treeniä.

ja sitten se mitä jännitin: kepit.
kokeiltiin kolmea vinokeppiä ensin. hyvin meni. sitten neljää. hyvin vieläkin. jossain välissä toinen ryhmäläinen oli nostanut kaikki kepit maasta vinoon, joten mentiin kokeileen vielä kaikkia kerralla: ja hyvin meni sekin! ja toki kädellä ohjasin ja ei crino itsenäisesti niitä suorittanut, mutta ei mitenkään namilla nenästä vetäenkään. ohjasin kädellä noin kahden kepit päästä edestä.
oon tyytyväinen, ettei crino tehnyt paljoa virheitä kepeissä. eli jotenkin sille on jäänyt päähän miten mennään, eikä sillä loppunut mielenkiinto 8 kepin jälkeen vaan jaksoi loppuun. ja se ei siis mennyt yksin keppejä ja kepit ei ollut suorassa jne mutta mielestäni hyvä alku kuitenkin!

mukavat treenit kaiken kaikkiaan ja saatiin koko tunti käytettyä hyödyksi, kun uskalsi jo ominpäin treenailla rauhassa muita esteitä sillä välin kun muut teki ohjaajan kanssa. odottaminen kentän laidalla on vieläkin vaikeaa crinolle, jos minä oon asettelemassa esteitä kaukauna, mutta näkösällä. siihen auttoi jonkun verran luu, jonka otin sille mukaan. järsi sitä eikä heti huomannut, että on yksin. makupaloiksi olin keittänyt possun munuaisia. uusi tuttavuus, mutta hyvin toimi. ja rakenne oli hyvä, ettei kädet ja taskut sotkeentuneet.

Ei kommentteja: