sunnuntai 28. helmikuuta 2010

esteiden merkkausta

kirjoitin tällaisen kysymyksen villakoirafoorumille:
"onko muilla ollut ongelmana poikakoirien kanssa, että merkkaavat esteitä radalla?
syksyn alkeiskurssilla ei ollut mitään ongelmaa, mutta nyt viimeisimmät harjoituskerrat on nostanut koipea milloin putkea vasten, milloin hyppyestettä.

lenkkeilytän koiran hyvin ennen treenejä, eli yleensä ei tule kuin pikkasen, mutta haittaa se silti! viimeeksi tultiin nopeasti ovesta sisälle halliin ja koiruus merkkasi samantien ekan esteen minkä näki.

toki jatkossa pitää pitää paremmin silmällä tuota, että ehtisi komentaa pois ennen kuin ehtii jalka nousta, mutta välillä on todella nopea. toisaalta vahinkoja ei oo koskaan (ainakaan vielä) tapahtunut useampaa kuin kerran/ treenit.

pitänee ostaa hallille joku hajunpoistosuihke, kun tullut kohta käytettyä ne kaikki..
toisaalta tuntuu ett nykyään koiraani kiinnostaa muutenkin treenihallin maton hajut paljon enemmän, kuin ennen. onko lisäksi palkkiot huonoja ja haistelu kivempaa, vai "kevättä rinnassa" vai oonko mä missannu opettaa jonkun oleellisen asian koiralleni?"


oisko kellään apuja?

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

heräsikin melkoinen keskustelu tuolla foorumilla aiheesta:
http://villakoiraforum.forumup.com/viewtopic.php?t=2932&start=0&mforum=villakoiraforum

Päivi kirjoitti...

Sen mitä olen agilityharkoissa kuunnellut niin esteiden merkkailu on hyvin yleistä uroskoirille. Onneksi Camu ei ole vielä sitä keksinyt mutta jos yrittää niin karjaisen kyllä heti EI ja jos satun olemaan vieressä niin tömpsäytän vielä jalalla maahan jotta säikähtää kunnolla ;)

Alma kirjoitti...

Pahin rangaistus on huomiotta jättäminen. Torut (jos kerkeet) ja saman tien koira kiinni hallin seinään (myös vaikka vaan yrittäisi nostaa jalkaa). Älä katso sitä, älä sano sille mitään. 5min voi riittää mainiosti, riippuu koiran kovuudesta.

Nuorilla uroksilla TODELLA yleistä. Kyl se siitä :)

Unknown kirjoitti...

kiitos neuvoista! mietin jo kauhulla ensi kesän ulkokenttiä.

katotaan miten ylihuomenna menee.

Unknown kirjoitti...

treenit päästiin läpi ilman merkkailuja :D

kirjotan myöhemmin pidemmän jutun, ku ehin..

alma: toi on vähän vaikeaa ku pitäis opettaa crino odottamaan rauhassa yksin kentän laidalla (tehdä sen odotus mukavaksi ja rennoksi) ja toisaalta se sama toiminta toimis sit rangaistuksena (jätetään koira odottamaan yksin reunalle) :S