tiistai 9. helmikuuta 2010

leikkiä A:lla

niinhän se meni, että kun pääsi rauhassa leikkimään A-esteen kanssa niin sinne se crino kirmas. pirkkalassa on yhdellä (todella lumisella) pellolla TOKO-esteitä ja pari A-estettäkin. tosin ne on vähän matalampia ja jyrkempiä, mutta toinen oli sopiva meidän tarkoitukseen.

koira oli innoissaan ja mulla oli possua mukana palkkana. leikittiin ja hypittiin ja kahlattiin hangessa ja juostin monet kerrat A:n ohi. crino meni taas tököttämään siihen etujalat esteelle ja takajalat maassa ja ei todellakaan ollut helppoa saada sitä kiipeämään! mutta ei toruja/komennusta vaan innostusta, kimitystä, hyppimistä, hihkuntaa ja ei ollut kiire mihinkään eikä haitannut, että koira riehui ja haukkui.

voitte kuvitella minkälaisen kasan herkkuja syötin crinolle, kun se oli ekan kerran kiivennyt A:n yli!

mentiin yhteensä 4 kertaa (2 kummaltakin puolelta) ja sitten lopetettiin, kun vieläkin oli hauskaa. toivottavasti mennään A myös perjantaina hallilla. puomia ei taideta edes kokeilla, jotta ei masennuta vielä. koitetaan saada A ensin varmaksi..

3 kommenttia:

Alma kirjoitti...

Ootko varma, ettei tää A-este ole pk-este? Eli tommonen joka näkyy tossa taustalla http://personal.inet.fi/private/windalas/images/palveluskoira%20tulokas.jpg Ne on liian jyrkkiä, kannattaa olla tarkkana et onko agility vai pk-este.

Varo omaa suhtautumista (vähän huono sana mut en keksiny muutakaan) noihiin kontakteihin. Koira aistii ihan pienestäkin, jos oot vähänkin epävarma itse. Toki se lisää epävarmuutta jos Crino ei oo suostunu menemään puomille/aalle/keinulle, mut jos mahdollista niin yritä suhtautua vaan niin lunkisti kun pystyt. Pidätkö Crinon hihassa kun meette kontaktiesteitä?
Kontakteille voi myös keksiä jonkun super ihanan palkan, mitä se ei saa missään muualla. Maksamakkaraa/keitettyä sydäntä tai muuta.

Ja tuo namien kärttäminen on tosi yleistä, jos on aina palkannu koiran kädestä. Opeta ensin vaikka pihalla Crinolle namikupin idea (pakasterasia käy) niin, että nameja kuppiin, sit näytetään koiralle et kupissa on nameja. Kuppi pihalla maahan ja koiran kanssa muutaman metrin päähän. Sit juoksukilpailu nameille. Kun Crino osaa hakeutua namikupille hyvin pihalla, sen voi ottaa agitreeneihin mukaan. Vaikkapa lyhyt suora putki ja sen toiseen päähän namikuppi. Tai yksittäinen aita ja sinne namikuppi.

Kuppi ehdottomasti, ettei käy niin että Crino alkaa maasta etsiä nameja. Ja vaikka esteet ei oliskaan vielä 100% hallussa, niin mä kyllä suosittelen ton namikupin mukaan ottamista jo nyt. Toimii hirmu hyvin putkilla, aidoilla, muurilla, renkaalla, pituudella.. Sillä sä saat Crinon ns irtoomaan, eli "työskentelemään" irti susta ja kauempana. Vaatii harjottelua, mutta se on palkitsevaa kummallekin :)

Agivideoita odotellessa ;)

Unknown kirjoitti...

ei se oikea agieste ole, varmaankin just pk. ja kun hallille ei pääse harjoittelemaan rauhassa niin yritettiin tolla. se ei ollut ehkä ihan noin jyrkkä kuin kuvassa. en tiedä. mutta se oli umpihangessa eli ei niin korkeakaan. on toi liian jyrkkä harjoituksiin muuten (varsinkin alastulo), mutta koska ongelma oli yleensäkin kiipeäminen tuontyyppiselle esteelle niin kokeiltiin. (mä haluisin oman agihallin! :D )

ollaan menty ilman hihnaa, koska tuntu, että crino alko protestoimaan enemmän, kun yrittää "pakottaa" tai siis vähääkään vetää pannasta.

toi oma suhtautuminen on nimenomaan niin vaikeaa :D
oikeissa treeneissä on jotenkin jännittyneempi, mutta tuolla pellolla leikkiessä täysin stressitön ja koira siellä sitten meneekin esteitä..

ja koska usein on vaikeaa löytää sopiva palkka, joku uusi, vain kontakteilta, saatava palkka vois olla paikallaan.

toi napikuppi vois olla seuraava projekti! nimenomaan irtominen tosi heikkoa.

kiitos taas alma!
alatko mun personal traineriks? :D

Alma kirjoitti...

Joo! Tottakai. Tulkaa tänne käymään keväämmällä niin kävästään vaikka jollain kentällä (esim meiän seuran) kokeilemassa. Vois olla hyvä projekti :D

Mullekin kelpais oma agihalli.. Sit kun oon iso niin mulla on takapihalla agilitykenttä!

Pyrkiikö Crino muuten hyppäämään alas esim puomilta? Mietin vaan että jos se tekee sitä, niin koiran toisellakin puolella kannattaa olla joku. Ja hihnaa voi pitää, jos sen saa sillä pysymään puomilla, mut sillä ei sais vetää Crinoa eteenpäin jos se tuntuu just siitä suuttuvan. Ootko kokeillu laittaa namijonon puomin päälle? Sen vois huijata kävelemään puomi jos siinä on jotain "imuroitavaa" ;)