maanantai 13. joulukuuta 2010

lonkkakuvat

samalla kun crino leikattiin, otatutin lonkka- ja kyynärkuvat. vaikka en lähettänyt kuvia kennelliittoon (koska tietenkin koirun käyttö jalostukseen on nyt poissuljettu) halusin tietää voinko turvallisin mielin jatkaa agilityä. toisaalta crinon terveys muutenkin toki kiinnostaa ja kun nyt samalla nukutuksella sai nuo kuvat niin ne otettiin.



eläinlääkäri arvioi lonkat arvosanalla C tai D. mitään merkkejä nivelrikosta ei ole ja todennäköisesti koira ei tule millään tavalla koskaan kärsimään lonkistaan. ainoana huonona puolena lääkäri näki liian matalan lonkkamaljan eli kuppi johon lonkka osuu voisi olla syvempi. samoin vasemmassa näkyy hieman ylimääräistä tilaa.
huokaisin helpotuksesta, että lonkissa ei ole ongelmia, mutta ei ne toki parhaat mahdolliset ole. luulisin, että pelkästään lonkkien takia crinoa ei olisi kuitenkaan koskaan käytetty jalostukseen vaikka olisikin jäänyt kastroimatta. olisi voinut kastrointipäätös harmittaa enemmän, jos olisi saanut tietää esim A-lonkista.. niin outo ajatuskuvio kuin se onkin.

mutta mahtavaa, että agilityn harrastamista ei estä nyt mikään ja koira on terve ja kunnossa. ja kuten lääkäri tosiaan sanoi: ei tule todennäköisesti kärsimään lonkkavaivoista :D




kyynäristä ei kuulema löytynyt mitään vikaa :)

3 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Edellisellä isovillallani oli D-lonkat ja koira eli onnellisen elämän siitä huolimatta. Meillä Pilvi veti. mm pulkkaa ja hyppi esteitä. Eläinlääkärin mukaan tärkein on, ettei ylipainoa tule ja pitää lihaskunnon hyvänä. Isovilla on kumminkin suht kevyt koira, niin D-lonkatkaan ei haittaa, kuten painavemmilla roduilla.

Alma kirjoitti...

Eipä nuo parhaat mahdolliset ole agilityn kannalta, mutta hyvä jos lääkärin mielestä ei pitäis oireilla. Ja jos oireilee, niin ainakin sit tietää vähän mistä se vois johtua. :)

Unknown kirjoitti...

^ niinpä. toivotaan, että lääkäri on oikeassa.