sunnuntai 3. tammikuuta 2010

katkenneet kaulat

sain töistä peltopyyn kauloja ja siipiä. ne oli pikkasen inhottavaa hakkailla lihakirveellä irti kokonaisesta linnusta, mutta kyllä se siitä :D

crinon uusi ruoka on toiminut hyvin. aamupalana lihaisia luita ja iltapalana popsuja ja raakaa lihaa ja tänään kokeillaan vähän maksaa sekaan. ylihuomenna ehkä lohta.

kuvat on hämäriä ja epätarkkoja, mutta salamalla otetut oli niin kauheita, että mieluumin nämä :)




crinon aamuateria siis kuvissa. broilerin sekä pyyn siipiä sekä pari pyyn kaulaa. nuo pyyn osat ovat aika pieniä, mutta onneksi crino on älynnyt pienetkin palat pureskella eikä niele kokonaisena niitä.

olen tarjoillut kaikki luuateriat tuollaiselta crinon vanhalta makuualustalta. ajattelin, että opetan sen syömään tuon päältä, ettei kiikuta raatoja pitkin kämppää. ja tuo alusta on helppo laittaa pesukoneeseen tarpeen tullen. mieluumin yksi alusta, kuin nykyine makuupatja, jossa nukutaankin.

2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Onnittelut hyvästä päätöksestä aloittaa uusi terveellisempi ruokavalio Crinolle :) Voi kun itsekin jaksaisin paneutua tuohon asiaan. Onko uudella lihaisella ruokavaliolla ollut vaikutusta Crinon mahan toimintaan ? Olen joskus kuullut ettei koirille saisi antaa kanan luita, mutta ei kai se sitten pidäkään paikkaansa...

Unknown kirjoitti...

ollaan vasta muutama päivä tehty tätä, mutta toistaiseksi ei ongelmia. ei ripuleita ja ruoka maistuu. eli olen edelleen innokas!

lintujen luita ei missään nimessä saa antaa kypsennettynä. kypsentäessä ne kovettuu ja voivat pirstaloitua säleiksi, jotka repii suolistoa. raakana samaiset luut ovat kuitenkin niin pehmeitä, että koira pystyy ne helposti pureskelemaan ja sulattamaan masussaan.

ainut riski on salmonellavaara raaoissa kanoissa, mutta kotimaisessa kanassa on erittäin harvoin sitä. salmonellakin on vaarallista lähinnä ihmiselle, eikä koiralle..