torstai 31. joulukuuta 2009

uudenvuodenlupaus

innostuneena maaseudun rekikoirista ja luonnonmukaisesta elämisestä lisäsin haavelistalle maalle muuton, lampaiden hankinnan ja koiran BARF-dietin. eli uudenvuoden lupauksena aion koittaa barffiruokavaliota crinolle.



tavoitteena vähäpätöisesti
-koiralle luonnonmukainen ruoka
-terve koira (silmät, korvat, turkki)
-maistuva ruoka
-hyvät hampaat
-hyvänhajuinen hengitys
-onnellisuus ja tyytyväisyys :D

eli suuntasin lielahden barffi.net -kauppaan. onneksi sain sieltä erittäin hyvät ja selkeät neuvot alkuun. aion nyt kuitenkin alkuun totutella crinoa pikkupikkuhiljaa kasvismössöihin, maksaan, loheen ja ennen kaikkea luihin ja raakaan lihaan. makuun ei todennäköisesti tarvitse totutella, sen verran nopeesti hävisi ensimmäiset jääteneet kanansiivet.

ruokaa päivittäin 750 g, joka jaettuna kahteen annokseen.
-kerran päivässä 375 g lihaa ja luita. noin 50/50 luuta (kalsium) ja lihaa.
-kerran päivässä mössöä, joka sisältää 50/50 soseutettua kasvista ja lihaa/sisäelimiä/kalaa (D-vitamiini, rasvahapot)/maksaa (A-vitamiini) sekä tilkan kylmäpuristettua öljyä (E-vitamiini).

mössöaterioilla voi myös antaa yhtenä päivänä pelkkää kasvista ja toisena pelkkää lihaa. kala ja maksa kannattaa kuitenkin jakaa useammalle päivälle, ettei massu mene sekaisin. kasvissoseen sekaan kelpaa lisäksi vaikka raaka kananmuna (B-vitamiini, biotiini =turkki) tai piimä/kermaviili/raejuusto.

eli pakasteessa on nyt 375 g pusseina kanansiipiä ja kanan selkiä (kana on kuulemma hellempää masulle näin alkuun). lohta sekä maksaa 375 g viikkopusseina. ja vihanneksia kahden päivän annoksena. ostin lisäksi valmista liha-kasvissekoitusta, jolla totutan crinoa raakaan ruokaan. sekä tietty yksittäisiä siipiä annan sille alkuun maisteltavaksi.

toivottavasti tämä toimii.

poodeli-barf-sivu jolta nappasin kuvan. en oo kyllä vielä lukenu tota sivua loppuun, onko se fiksu..

lainaus murrenmurkinasivuilta
"Koira 25 kg, normaaliaktiivinen. Lasketaan kokonaisruoka 3% mukaan.
· Kokonaisruokamääräksi tulee 750 g/pv
· 60 % eli lihaisten luiden osuus on 450 g /pv
· kasvisten ja lihojen 300 g/pv

Oletetaan, että koira syö kaksi kertaa päivässä ja halutaan antaa lihainen luuateria, sekä kasvisateria.
· Lihaisia luita: broilerin siivet 4-6 kpl
· Kasvikset/lihat: 150g/150gpv "

zayonaran barffisivut

2 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Samalla ruokinta suunnalla mekin. Edesmenneen villan kanssa barffasin. Nyt aloitetaan ensin rennosti kasvis-riisipuurolla ja raa'alla lihalla. Ja jos vanhat merkit paikkansa pitää, tästä liutaan jossain vaiheessa barffimpaan.

Unknown kirjoitti...

no mieki ensin ajattelin aloittaa oikein tosi pikkuhiljaa, mutta mieli muuttuu. ku vatsa on toistaiseksi toiminut hyvin niin en näe syytä hidastaa. toisaalta just luiden vastapainoksi pakko syöttää kasvismössöjuttujaki ja siispä perusnappuloiden osuus vähenee helposti nopeestikin.

mut katotaan miten käy!