lauantai 5. joulukuuta 2009

turkin kasvatus tyhjästä

nyt se alkaa! mie haluun pörröisen villakoiran taas. hirvee tsemppi päällä ja ehkä me ensi vuoden lopulla päästään jo näyttelyyn?

tässä lähtötilanne. pari viikkoa sitten vedettiin koneella koko koira nakuksi. sormet ristiin, että jaksan sen pesurumban läpi!
olen nyt harjoitellut ja joka päivä tehnyt pieniä turkinhoitotöitä, jotta tää muodostuisi säännölliseksi hommaksi heti alusta pitäen. esim tänään nypin korvat, eilen putsasin ne ja toissapäivänä ajoin kuonokarvat.
suunnitteilla on myös kunnon trimmauspöydän osto.

ps. mikä siinä on että mikään makuupaikka ei ole tarpeeksi iso villakoiralle?

7 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Tsemppiä turkin kasvatukseen; ei se ainakaan enää takkuunnu niin pahasti.

Unknown kirjoitti...

paitsi silloin kun joka päivä käydään metsässä säällä kuin säällä :D

Miia kirjoitti...

Ei haittaa vaikka takkuuntuu ;). Aukoo sit vaan niitä takkuja pienemmäksi niin tuloksena hieno nyöriturkki...:)

Päivi kirjoitti...

Ei siellä metsäreissulla risuja paljonkaan muualle tartu kuin jalkakarvoihin, ja niihin risut sitten rullaantuukin melko tiukkaan. Jonkun pitäisi kehitellä ongelman poistamiseksi koirien kahluusaappaat =)

Johanna kirjoitti...

Noin minulla aina kävi edellisen isovillan kanssa, kun turkki kasvoi, se aina lähti... Pupun ja Unin kanssa olen saanut turkin parhaiten pidettyä, ilmoittamalla koiran näyttelyihin, vaikka vajaaturkkisenakin, jotta kasvatus into säilyy.

Unknown kirjoitti...

voiskohan ens vuoden Voittajaan jo ilmoittautua :D

Anonyymi kirjoitti...

Meillä taidetaan oikeasti kokeilla tuota Miian vinkkiä, Dorista tuossa ihailin Voittaja-09, ja Fealla olisi hyvä alku ja toimiva turkki nyöriksi...:) Joten aletaas Liisa kahlata läpi ensi kesän ohjelmaa, jotta satuttais välillä näkemäänkin näyttelyjen kierron keskellä ;) Fendi taitaa pysyä nykyisessä turkissaan vielä tovin...
Raija