torstai 25. lokakuuta 2007

ympäri

hihii. temppuja on kiva opettaa tolle. se alkaa aika nopeesti käsittää mistä on kyse. yritän opettaa et se pyörähtäis ympäri (kävellen, ei makuultaan. eli siten kuin se jahtais häntäänsä tms..). namia kädessä on helppo seurata. vielä ei olla kokeiltu eri suuntaan tai toisella kädellä opastaen.. ehkä sitten ku tohon hommaan tulee vähän lisää varmuutta :)

mutta kyllä suurin osa opetuksesta menee tohon peruskäyttäytymiseen! on niiiiiin mahdottoman paljon asioita, joita pitäis pienen koiran ymmärtää ja osata. ei saa haukkua, jos ei pääse heti ovesta. ei saa itse päättää millon juostaan ovelle ja mennään sisälle. istutaan nätisti eikä rynnistetä ovesta sisälle ekana. katsotaan silmiin. istutaan nätisti, kun saadaan ruoka. ei saa vetää remmissä. pitää antaa harjata, putsata korvia, katsoa hampaita, putsata rähmät silmistä, pitää totutella uusiin ja pelottaviin ääniin, kuten autot ja mopot. pitää tottua siihen, että omistajat joskus jättää yksin kotiin...

sitte bonuksena pitäis tulla luokse ja istua. ja nyt vielä pyörähtää :D

itseasiassa eilen alettiin harjoitella tota yksinoloa. vielä ainakin vaikeustaso on ollut ihan hyvä, kun ei ole tullut ongelmia. oon käynyt kaupassa tai viemässä roskia (n 1-15 min). ei oo kuulunut haukuntaa takaisin tullessa. hyvä niin. viime yö myös nukuttiin kumpikin makuuhuoneessa ovi kiinni (ekat yöt toinen nukku siis olohuoneessa sängyllä eli samassa huoneessa ku crino). välillä kun menee toiseen huoneeseen (makkari, vessa) ja laittaa oven kiinni, niin kuuluu haukuntaa tai vikinää, mutta melko nopeesti se menee omia juttujaan puuhailemaan. oma peti on kiva paikka loikoilla, vaikka ois yksinkin. ja eilen nukuttiin parin tunnin päiväunetkin toisessa huoneessa ihan harjotuksen vuoksi. inhottavaa, ku oikeesti haluis ottaa ton koiran viereensä nukkumaan, mutta eipä se taida kannattaa.

Ei kommentteja: