maanantai 19. syyskuuta 2011

ite trimmattu!

tää koiran trimmausasia on ihan loputon "murhe"..

en oo koskaan trimmannut koiraani näyttelyä varten, vaan joku pro on saanut hoitaa sen. tällä kertaa pääsin pesemään unin oikeessa trimmaussalongissa (siis kaverin luona) ja tilanne olikin ihan toinen: oli riittävästi valoa, koira oli helppo pestä, koira kuivasi hyvin ja turkin sain suoraksi. melkein nautin tuosta hommasta!



no sitten kun uni oli pesty ja kuivattu en voinut olla koskematta siihen myös saksilla. ensin pyöristelin vain palloja, mutta kohta olin jo muotoillut isonkin turkin uuteen uskoon. karvaa lähti ja pintoja lukuunottamatta koira näytti mielestäni paremmalta. continentalin määritelmä on mulle ehkä hieman hämärtynyt, mutta sen tiedän varmasti, että unin niskatukka ei siihen riitä. miksi siis edes yrittää? miksei tehdä jonkunlainen leikkausmuoto continentalin ja modernin väliltä? parin viikon päästä kuitenkin tarkoitus leikata turkki alas ja siirtyä moderniin malliin..

uni raisiossa viikko sitten


pesun jälkeen


trimmattuna


jostain syystä tykkään tosi paljon villakoirilla tuosta ylälinjasta kun se on vedetty tuolla tavalla kaarelle ja muutenkin pallomaisuus hävisi unista aika paljon se on tuommoinen suipompi, koko turkki ja sen tyyppisen trimmin mieluusti haluankin, moderni on varmaan lähimpänä:


kuva villakoirakerho

tajusin muuten vasta kahta päivää ennen tuota tampereen näyttelyä, että olen ilmottautunut.. hmm, hieman huono muisti. mulla oli tietenkin lauantaina ihan normaali työpäivä, joten hetken oli paniikki, miten näyttely onnistuu. mutta ei hätää! facebookiin viesti ja alle vuorokaudessa oli unilla kuski, handlaaja ja kampaaja. kaikki toki eri ihmisiä, mutta homma toimi ja uni pääsi kehään. sijoitusta ei tällä kertaa tullut, kun ei saanut SA:ta, mutta sentään kehuva arvostelu ja ERI. terhi lemmetty esitti unin ja niillä meni tosi hyvin, vaikka eivät entuudestaa tunteneetkaan.

kehässä

2 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Mulla on paperilla yksityiskohtaiset ohjeet pentuleijonan trimmiin (joka leikataan useilta osin hyvin samalla lailla kuin aikuisen koiran moderni), voin ottaa sulle niistä kopiot, niin pääset harjoittelemaan. Niiden avulla mäkin aloin itse leikkamaan Unia, kun aikasemmat näyttelytrimmit muille koirille oli tehnyt aina asiantuntija :D Uni on hyvä harjoituskappale :D Mutta mä tykkäsin tosta sun leikkaamasta mallista Unille! Nyt oli hallitun näköinen kokonaisuus.

Unknown kirjoitti...

joo mielellään otetaan neuvoja vastaan. pistä sähköpostilla tai ota kopio ja tuo tuulokseen. kiitos!
muuten tosta unin trimmaamisesta ei ois tullu mitään ellen ois päässyt tuonne salonkiin. kun panta oli kaulassa, niin koira pysyi paikallaan nätisti eikä yrittänyt kaikkia venkoiluja. luulin etukäteen, että ois mahdotonta trimmata tommonen pyörivä/istuva/kiemurteleva koira..