maanantai 18. helmikuuta 2008

tahmatassu

crinolla alkaa olla jo aika paljon karvaa takatassuissa! selvittelin tänään varmaan parikymmentä minuuttia tassujen karvaa jotta sain kamman menemään sujuvasti läpi.

varsinaisia isoja takkuja ei löytynyt mutta pieniä sotkuja. ja tassut on jo niin likaiset, että karva on "tahmeaa". pitänee laittaa koira pesupunkkaan taas. toisaalta on se telminytkin metsässä ja mökillä ja monien koirakaverien kanssa joten ihmekös.

aiemmin ei ole oikeastaan takkuja löytynyt. harjailen tuon läpi päivittäin, mutta voi olla, että olen sittenkin harjannut jalkoja vain pinnasta. pohjavillat saaneet rauhassa mennä solmuun. pitää alkaa kiinnittää huomiota tohon. ja hankkia hyvä harja! ostin ihan onnettoman harjan, kun en ehtiny sitä erityisemmin kokeileen. koira oli mukana kaupassa ja myyjä vaan sano, että tällanen ois. se on kuitenkin mun mielestä huono: ei oo tarpeeksi joustava pohja ja piikkien kärjet on tavallaan karkeat. yhden ilmeisesti hyvän harjan näin tammelassa trimmausliikkeessä. se oli alle kympin, joten menen varmaan sinne ostoksille.

saa nähdä millon crinolla alkaa ns takkuvaihe. yleensä, kun villakoiranpennun turkki alkaa vaihtua aikuisen turkkiin, niin takkuja tulee tavallista enemmän. ja niihinhän auttaa vaan selvitys ja heti sen jälkeen pesu. voi olla, että kesäksi koiralla on jo paljon lyhyempi karva..

Ei kommentteja: